Att el är ett bra alternativ till bensin och diesel är vi alla medvetna om. El är bra för miljön och det är någonting vi alla borde tänka på i vår vardag. Men den stora frågan är: är det bäst med en elcykel eller elmoped? Vi skulle säga att det varierar från person till person, beroende på vilka sträckor du planerar att färdas, i vilket väder och om du måste bära på tung packning och så vidare. Elcykel hjälper dig i uppförsbackar och gör det enklare att cykla långt, men det är fortfarande en cykel vilket innebär att du måste använda tramporna och benmusklerna!

En elmoped är därför bättre om man har långt till jobbet och om man har tung packning – till exempel om man ofta handlar matvaror på vägen hem från jobbet eller om man måste färdas med sin laptop och dokument till och från arbetsplatsen. Om du å andra sidan inte har så väldigt långt till jobbet och gärna passar på att träna kroppen får du bättre träning med en elcykel. Cykling är jättebra för motion och vissa muskelgrupper.

Sätt dig ner och fundera på vilka behov, rutiner och preferenser du har innan du köper en elcykel eller elmoped, för det är en viktig investering och det kan vara svårt att få ett bra pris om man ångrar sig i efterhand och vill sälja sin cykel eller moped i andra hand på Blocket. Elmoped tar dig snabbare till din destination, men elcykeln är bra för hälsan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *