Att använda en bra hjälm är viktigt. En bra hjälp kan rädda ditt eller någon annans liv om olyckan är framme. Det behövs inte mycket otur för att olyckan ska bli allvarlig. Därför är det otroligt viktigt att du använder en riktigt bra och skyddande hjälm både när du cyklar, kör moped och åker skateboard. Det är också viktigt att du ser till att din cykelhjälm (eller den hjälp du använder när du tar dig fram med fordonet) är hel, att den är av rätt storlek och att den sitter rätt på huvudet.

Var rädd om dig

Det är inte töntigt eller barnsligt att ha en hjälm på sig när man cyklar eller åker moped. Det är snarare något som alla bör bära då det kan rädda liv. Hur coolt är inte det? Genom att ta på sig en hjälm innan man sätter sig på cykeln visar man att man är rädd och värnar om både sig själv och andra. Du är även en bra och inspirerande förebild för alla andra som inte har hjälm på sig. Trots att det ibland kan kännas krångligt eller besvärligt att ha på sig en hjälm är det alltså värt ansträngningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *