Många har nog hört ordet hybrid åtminstone någon gång, antagligen i samband med någon form av bilsnack. Det då det idag är vanligt med hybridbilar. Men, om man inte är insatt i vad det betyder är det svårt att veta vad det faktiskt innebär. Är hybrid något slags drivmedel? Går en hybrid bil på el? Är det en viss bilmodell, eller vad är grejen? Det ska du få svar på om du fortsätter läsa vidare här nedan.

Om vi tar en hybridbil som exempel – eftersom att det är det vanligaste idag – så är en hybridbil en bil som drivs både på el och på ett annat drivmedel. Oftast drivs bilen på en kombination av diesel och el, men det finns säkert någon hybridbil där ute i världen som går på el och något annat drivmedel också. Men som sagt, vanligast är att en hybridbil drivs på både el och diesel.

Hur vet man vilket drivmedel bilen använder?

När vet man om bilen går på el eller på diesel? Jo, många hybridbilar går på el upp till ett visst motorvarv. När du startar och stänger av bilen eller kör väldigt sakta går bilen på el, men när du börjar komma upp i högre hastigheter ställer bilen om till diesel. Det samma gäller om du redan förbrukat den mängd el som finns laddad i bilen.

Det här är en bra bil för dig som kör mycket stadskörning i och med att den när du står stilla ställer om till el. Det innebär alltså att du inte behöver göra av med massa bränsle vid varje start eller stopp. Du behöver inte tänka på att du själv behöver byta från el till diesel för att kunna köra snabbare – det löser bilen av sig själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *