Inred barnrummet och skapa en mysig och härlig atmosfär. Det kan vara både roligt och mysigt att göra det tillsammans med barnet, beroende på dess ålder. Är det så pass litet att det själv inte kan vara med och ha åsikter får du försöka känna in och skapa ett rum som passar ändå. Köp posters online och sätt upp på väggarna med teman som barnet uppskattar. Färg och form kan vara viktigt för att barnet ska trivas och gärna vill vara i sitt rum och leka.
Möbler är en annan sak som kan vara väldigt viktigt. Den första egna sängen där barnet får känna sig stor och sova själv. Byrå, skrivbord och förvaring. Allt beror på rummets storlek och hur mycket som går att få in. Finns möjlighet till mycket förvaring så ta den. Barn har en förmåga att sprida ut sina saker över hela rummet. Finns det möjlighet att sortera och placera ut saker kan det bli lättare att hålla ordning. Favorit leksakerna kan stå på en egen hylla.

Mjuka mattor och bra belysning kan också finnas som önskemål. Att kunna ligga på en mjuk matta och måla tycker många barn är mysigt. Då kvällen kommer kan det vara skönt med en dämpad nattbelysning så att det ändå slipper vara helt mörkt på rummet. Inred barnrummet efter ett visst tema eller gå på känsla och köp enbart produkter som lockar barnet även om det blir en väldig blandning av saker. Det finns inget som är rätt och fel mer än att det är ett rum till barnet, inte till de vuxna. Ibland kan det vara lätt att vilja vara med, peka och bestämma lite väl mycket. Färg, form och inredning kan vara lite omaka i barnrummet så länge barnet trivs. Resten av huset får du som är vuxen bestämma om helt själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *