Förr var det, till skillnad från idag, vanligt att man satte upp både det ena och det andra på väggarna – allt från konstiga teckningar och posters till fotografier och bilder i tavelramar, bara för att ta några exempel. Vi är nog till exempel inte ensamma om att ha haft väggarna fyllda med tavlor, posters och bilder på ett musikband eller en viss popgrupp, eller hur? Det kan ju inte bara vara vi som haft minst en period i ungdomen där man nästan var som besatt av något eller någon, och att det då var hela ens värld?

Var det bättre förr?

Idag känns det lite som att denna besatthet av att fylla väggarna i sitt tonårsrum har gått till en besatthet av att befinna köra omkring på vägarna med sina moderna fordon. Idag har var och varannan person en elcykel, elsparkcykel eller elmoped. Den gamla goda tiden när man cyklade till tidningsaffären för att kunna sätta upp bilder och posters på sitt favoritband är med andra ord förbi.

Olika tider innebär olika saker

Tiderna förändras och världen blir allt mer modern, vilket inte är alls konstigt. Ibland kan det dock vara väldigt härligt att tänka tillbaka på hur det var förr och vad man gjorde då. Det vill säga tänka tillbaka till den tiden då ens största bekymmer var hur man skulle få plats med en till bild på sitt favoritband på väggen, inte om ens elcykel eller moped har tillräckligt med batteri.

Vi säger inte att det var bättre förr. Men, vi säger samtidigt att vi tycker synd om ungdomar som idag inte upplever dessa perioder av att vara ett “riktigt fan” med riktiga bilder och posters. Även fast det idag kan vara lite pinsamt att erkänna så kan vi faktiskt sakna det. Däremot finns det väldigt mycket annat som är bättre idag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *