För många som bor relativt nära jobbet eller staden så kommer det vara fördelaktigt på många punkter att investera i en cykel som färdmedel. Det finns idag mängder att välja mellan och även ett stort utbud av begagnade cyklar för dig med en lägre budget. Allt från en sportig Crescent till en klassisk damcykel som är perfekt när du ska pendla.

För att du ska kunna göra ett bättre val är det dock viktigt att du tänker igenom köpet. Dessa punkter tycker vi är särskilt viktiga för att du ska kunna göra ett bra val.

Hur långt ska du cykla?

Det är framförallt denna punkten som du ska ha lite extra i åtanke. Det är nämligen viktigt att du väljer en cykel som är utrustad med de funktioner som krävs för den sträcka som du ska cykla. Ska du cykla längre sträckor kan det även vara fördelaktigt att välja en elcykel. Dessa finns både för dig som gillar att träna eller för dig som ska använda cykeln i staden.

Form och design

Dessutom ska den ha en design och form som gör att du kan cykla stabilt där du planerar att susa fram. Träningscyklar som MTB eller Racer behöver vara lättare och tåliga för att klara av underlaget. Om du däremot mest kommer cykla i staden så är det viktigt att cykeln är robust och har bredare däck som minskar risken för att du får punktering.

Fundera också på hur din budget ser ut. Hur mycket kan cykeln kosta?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *